Bewindvoering

Wat is bewindvoering?

Mensen kunnen door allerlei oorzaken in de schulden raken. Soms zijn de schulden zo groot, dat je het niet meer alleen kunt oplossen. Als uw geldzaken aan iemand worden overgedragen dan komt u officieel onder bewindstelling. De persoon die u gaat helpen bij uw financiën regelt uw bewindvoering.

Vrijwillig of opgelegd

Lida Ursem van Uniqorn is officieel door de rechtbank aangesteld om als bewindvoerder op te treden. Zij voert eerst een kennismakingsgesprek en gaat samen met u de problemen inventariseren. Als u besluit met Uniqorn in zee te gaan, dan wordt bij de kantonrecht bewindvoering aangevraagd. Als de kantonrechter dit toekent dan gaat een van de teamleden van Uniqorn proberen een aflossingsregeling te treffen met de schuldeisers over een afbetaling van de schulden. Er is dan sprake van een vrijwillige bewindvoering. Het kan ook zo zijn dat de rechter heeft bepaald dat u onder bewindstelling komt te staan. Dan heeft u geen keus en dat heet een opgelegde bewindvoering.

Wat doet een bewindvoerder?

Een bewindvoerder treedt op in het belang van de cliënten en is behulpzaam bij het innen van alle mogelijke inkomsten en verzorgt alle noodzakelijke uitgaven.Daarnaast regelt de bewindvoerder de jaarlijkse belastingaangifte, het declareren van eventuele ziektekosten, het aanvragen van subsidies, enzovoort.

De bewindvoerder houdt op naam van de cliënt een gecombineerde betaal/spaarrekening aan, waarop alle inkomsten en uitgaven worden geboekt. De tekeningsbevoegdheid voor deze rekening berust uitsluitend bij de bewindvoerder.

Elke drie maanden wordt er een overzicht van bankafschriften naar de cliënt gestuurd. Hierdoor blijft de cliënt of degene die het overzicht ontvangt op de hoogte van alle ontvangsten en uitgaven.

In overleg met de cliënt en/of de begeleidingen aan de hand van uw inkomsten en uitgaven wordt de hoogte van zak- en huishoudgeld bepaald. Dit bedrag ontvangt de cliënt op zijn of haar privé-rekening bij een plaatselijke bank.

De bewindvoerder helpt dus de schulden af te lossen, niet kwijt te schelden.

Schuldhulpverlening

Als u schulden heeft, maar er nog geen sprake is bewindvoering dan kunnen wij u ook helpen. Graag zelfs, want wij weten uit ervaring dat er vaak nog veel op te lossen valt en dat daardoor diepere schulden kunnen worden voorkomen. Geldzorgen kunnen een enorme invloed hebben op uw gemoedstoestand. Kom gerust praten, want wij helpen u graag.

Administratieve
dienstverlening op maat

Uniqorn
Het Arsenaal 40D
1781 XR Den Helder
 
Telefoon: 0223 690731
Fax: 0223 690195
E-mail: info@uniqorn.nl
 

Uniqorn is aangesloten bij stichting COVAK. COVAK is een brancheorganisatie voor de kleinere administratiekantoren en belastingadviesbureaus.